چگونه مصرف ویتامین ها و مواد معدنی از بیماریهای دوران پیری جلوگیری می کنند؟

کمبود شدید ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز برای ادامه ی حیات در کشورهای توسعه یافته  نسبتاً کم است، اما کمبود متوسط این مواد بسیار شایع است و معمولاً جدی قلمداد نمی شود. نتایج تحقیق اخیر که در مجله ی FASEB به چاپ رسید، نشان می دهد که کمبود متوسط سلنیوم و ویتامین K در طول زمان بروی بدن تأثیر داشته و میزان تخریب ها و آسیب های بدنی مرتبط با بیماریهای دوران کهولت را افزایش می دهد.

پرفسور Mecann می گوید: با درک بهتر مقدار اپتیمم مواد معدنی و ویتامین ها با استفاده از تکنولوژیهای جدید، اندازه گیری مقدار اپتیمم مورد نیاز مواد معدنی و ویتامین ها برای هر فرد را به طور اختصاصی امکان پذیر می کند. چنانچه بتوانیم مقدار اپتیمم سلنیوم و ویتامین k را تعیین کنیم، می توانیم این اصل را برای سایر ویتامین ها ومواد معدنی تعمیم دهیم.

پرفسور Mecann و همکارانش با گردآوری و ارزیابی شواهد علمی مختلف به نتایج ارزشمندی دست یافتند . آنها به بررسی کمبود سلنیوم بر پروتیئن هایی که برای عملکردشان به سلنیوم وابسته هستند و از لحاظ تکاملی مهم هستند و نیز آنهایی که از نظر تکاملی چندان اساسی به نظر نمی رسند، پرداختند. دانشمندان می خواستند بدانند کدامیک از این دو نوع پروتئین به کمبود سلنیوم مقاوم تر هستند. دانشمندان دریافتند که مکانیزم بسیار پیچیده ای در سطح سلولی و بافتی در زمان محدودیت سلنیوم از پروتئین های ضروری  وابسته به سلنیوم به خرج پروتیئن های وابسته به سلنیوم غیر ضروری ، محافظت می کند.

آنها همچنین دریافتند که جهش هایی که در پروتئین های وابسته به سلنیوم اتفاق می افتد و با بیماریهای مرتبط به کهولت نظیر سرطان، بیماریهای قلبی و کاهش قدرت ایمنی بدن و عملکرد مغزی مرتبط است در زمان کمبود متوسط سلنیوم یافت نمی شود. دانشمندان با بررسی نتایج دریافتند که مکانیزم ارتباط کمبود ویتامین ها و مواد معدنی ، بیماریهای دوره ی پیری با پروتئین های وابسته به ویتامین ها و مواد معدنی که از نظر تکاملی جزو پروتئین های اساسی محسوب نمی شوند مرتبط می باشد، چنین ارتباطی می تواند راه حل جدیدی را برای درمان این بیماری بوجود آورد.

دکتر weissmann می گوید: نتایج این تحقیق دیگر بحثی در مورد مصرف روزانه ی مولتی ویتامین باقی نمی گذارد زیرا مصرف مولتی ویتامین هایی که حاوی سلنیوم هستند راه مناسبی برای پیشگیری از آسیب های دراز مدتی است که موجب بروز بیماریهایی می شود که ما در ابتدای مسیر درک مکانیسم این آسیب ها می باشیم.

منبع: www.sciencedaily.com